img-0

Als Holistisch Therapeut kijk ik naar jou als geheel en niet alleen naar losse symptomen. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van je klacht zodat die gezien, begrepen, behandeld en geheeld kan worden.

Holistische Therapie

Wat is holistische therapie?

Binnen het holisme wordt uitgegaan van vijf niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen), energetisch (meridianen, chakra’s) en spiritueel (dieperliggende oorzaak van de klacht) die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. Als Holistisch Therapeut kijk ik dus naar jou als geheel en niet alleen naar losse symptomen. We gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaak zodat die gezien, begrepen, behandeld en geheeld kan worden.

Hierbij maak ik gebruik van diverse therapieën en technieken, waaronder gesprekstherapie, mindfulness, en andere complementaire benaderingen.

Voor wie is het?

Holistische Therapie kan worden ingezet bij een heel scala aan klachten en symptomen. Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je niet helemaal jezelf bent, last hebt van continue vermoeidheid of gewoon niet lekker in je vel zit zonder dat daar per se een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is. Of als je juist een hele duidelijke, concrete klacht hebt maar daar nog geen oplossing voor gevonden hebt. Holistische Therapie sluit hier prima bij aan en kan complementair naast de reguliere geneeskunde lopen.

Hoe ziet dit er dan uit?

Je eerste afspraak voor holistische therapie is een (gratis!) intake. Je krijgt in de bevestigingsmail van de afspraak een link naar een uitgebreide vragenlijst. Door deze van tevoren in te vullen, besparen we tijd tijdens de afspraak. We bespreken je antwoorden, ik zal wat verdiepende vragen stellen en er is tijd en ruimte voor dat wat ter tafel komt. Ik doe tijdens deze afspraak ook een energetische scan om informatie op andere niveaus op te halen. Samen gaan we op zoek naar de vraag achter jouw vraag, de diepere oorzaak van je last zodat die gezien, behandeld en geheeld kan worden. Vervolgens bespreken we de behandelmogelijkheden en stellen we die vast. Elk traject ziet er anders uit omdat het op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Een holistische behandelsessie bestaat uit meerdere behandelmethoden die naar behoefte worden ingezet.

Praktisch

Een consult kan plaatsvinden bij jou thuis of in de praktijk van Wildgroei in Swolgen en duurt max 90 minuten.

img-1

Reiki

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die ontstaan is in Japan. Het woord “Reiki” is samengesteld uit twee Japanse karakters: “rei” wat staat voor universele of goddelijke en “ki” wat staat voor levensenergie. Reiki wordt vertaald als “universele levensenergie”.

Reiki is de universele levensenergie die door alle levende wezens stroomt. Deze energie is essentieel voor ons welzijn en onze gezondheid. Wanneer de levensenergie geblokkeerd is of niet vrijelijk stroomt, kan dit leiden tot fysieke, emotionele, mentale of spirituele onbalans en mogelijk ziekte.

Wanneer de levensenergie vrijelijk kan stromen, ben je beter in staat om jezelf te herstellen en te genezen. Door het aanbieden van Reiki-energie tijdens een behandeling, wordt je ondergedompeld in een overvloed aan positieve energie die het natuurlijke genezingsproces kan ondersteunen.

Bij een Reiki-behandeling leg ik mijn handen op bepaalde delen van je lichaam of houd ik ze er net boven om de stroom van levensenergie te bevorderen en eventuele blokkades op te heffen. Dit proces kan helpen om de energiecentra van het lichaam, zoals de chakra’s, in balans te brengen en de algehele energetische gezondheid te verbeteren. Door het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, kan Reiki helpen om niet alleen fysieke klachten te verlichten, maar ook emotionele en mentale spanningen te verminderen.

Het wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van algemeen welzijn en als aanvullende therapie bij verschillende aandoeningen. Veel mensen vinden daarnaast ook baat bij de ontspanning en het gevoel van welzijn dat het kan bieden.

Praktisch:

Een consult kan plaatsvinden bij jou thuis of in de praktijk van Wildgroei in Swolgen en duurt max 60 minuten.

 

Reiki Afstandsbehandeling                      

Een Reiki behandeling kan ook op afstand gegeven worden. Inclusief telefonische voor- en nabespreking duurt deze behandeling ongeveer 30-45 minuten.

Energetische Duo Behandeling met Sound Healing

Wat dat inhoudt?

Samen met Yvonne Derikx van Wildgroei geef ik Duo Behandelingen. De afspraak begint met een kort gesprek en een kopje thee zodat we samen een intentie kunnen zetten voor de behandeling. Na een korte ademhalingsoefening gaan jullie vervolgens met kleding aan op de behandeltafels liggen en stemmen wij ons op jullie af.

We wisselen soundhealing af met energetisch werk. We werken onder andere met klankschalen, koshi’s en ocean drum. De trillingen van deze instrumenten zorgen ervoor dat het water in het lichaam in beweging komt waardoor blokkades losraken. Door dit te combineren met een energetische behandeling, worden de blokkades afgevoerd en wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd zodat jullie (weer) in balans komen. Deze behandeling werkt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Na de behandeling ronden we de afspraak in rust af zodat jullie het diep ontspannen gevoel zo lang mogelijk kunnen vasthouden.

Waarom een Duo Behandeling?

Behalve dat jullie kennis kunnen maken met twee therapeuten tegelijk, creëren we samen een prachtig, krachtig energieveld wat in dienst staat van jullie en de gezamenlijke intentie voor de behandeling. We maken gebruik van onze therapeutische vaardigheden, intuïtieve vermogen en de levensenergie overal om ons heen. Door onze vermogens en kwaliteiten te bundelen, ontstaat er een optelsom van 1+1=3. Dit is de kracht van Samen in Verbinding zijn.

Praktisch

De afspraak vindt plaats bij Wildgroei in Swolgen en duurt max 60 minuten.

De behandeling is geschikt voor 1 of 2 personen.

Let op!

Klankschalen zijn ontlokkende instrumenten, dat wil zeggen ze zijn openend, geven inzicht, kunnen herinneringen oproepen en deze versterken. Mensen met traumatische ervaringen, fobieën of angsten kunnen een tijdelijke toename in klachten ervaren na een behandeling met klankschalen.

Extra risico’s zijn er ook voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid, met epilepsie, met een pacemaker, die trombose hebben en zwangere vrouwen tot de zesde maand.

Als je toch wilt deelnemen, is dit naar eigen inschatting en op eigen risico.

Inhuur / onderaannemerschap

Ik kom met liefde en plezier diensten draaien/uithelpen. Ik heb jarenlange ervaring met ambulante hulpverlening en met het werken in de 24uurszorg zowel in de ggz als ook in de jeugdzorg (leeftijd 15+). Ik ben SKJ geregistreerd.

Kosten €45 per uur

Opleidingen

 • Holistische Therapie – ZoMa Opleidingen – diploma januari 2025
 • Medische Basiskennis – Total Health – diploma januari 2025
 • Reiki Master – februari 2024 – ZoMa Opleidingen
 • AMBIT – Anna Freud Centre London – certificaat oktober 2017
 • Awareness * teacher trainer program * – Rocamora school Los Angeles – afgerond 2013
 • Social Work SPH – Avans Hogeschool – diploma juli 2012

Algemene informatie

 • Ik help graag iedereen. Neem ook  contact op als je financieel wat lastig zit want we vinden wel een oplossing.
 • Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW
 • Reiskosten binnen gemeenten Horst a/d Maas en Venlo zijn inclusief, daarbuiten rekening ik €0,23 per kilometer.
 • Betalingen kunnen na afloop contant, via betaalverzoek of per pin worden voldaan, de rekening wordt per mail verzonden.
 • Indien je verhinderd bent voor je afspraak dan verzoek ik je deze minstens 24 uur van te voren telefonisch of per mail te annuleren. Anders worden de kosten voor de geplande afspraak in rekening gebracht.
 • Voor de creatieve workshops geldt een deelnemersaantal van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Ze zijn inclusief materialen, koffie, thee en wat lekkers. Ze kunnen ook op een eigen locatie worden gegeven. De prijzen zijn exclusief potentiële locatiekosten muv de Gortmeule.

Ervaringen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Voornaam Achternaam
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
img-4

De toolbox

 • Holistisch Therapeut i.o.
 • Begeleiding
 • Tafelbehandeling
 • Reiki
 • Psychosociale hulpverlening
 • Coaching
 • Gespreksvoering
 • Yucel methode 
 • Mentaliseren
 • Intuïtief kunstendingen
 • Gesprekstechnieken
 • Intuïtie
 • Samen nadenken
 • Psychopathologie
 • Awareness
 • Afstemming/HSP
 • Opstellingen
 • Nieuwsgierigheid zonder oordeel
 • Meditatie
Kaleidoscoop dennenappel rotsen